راز موفقیت انسان های بزرگ چیست؟ چگونه می توان به موفقیت دست یافت؟ این سؤالات و سوالات مشابه دیگر است که کم و بیش ذهن تمامی ما را به خود مشغول کرده و به دنبال جوابی برای آن هستیم. شاید یکی از بهترین راهکارها برای یافتن جواب این سؤال مد نظر قرار دادن راز موفقیت انسان های بزرگ و تلاش برای پی بردن به آن باشد. در این مقاله سعی ما بر آن بوده است تا روش های به کار گرفته شده توسط انسان های بزرگ و موفق و چگونگی دست یابی آن ها به اهداف شان را مورد بررسی قرار دهیم و لیستی از مهمترین توصیه ها و عادات رفتاری این افراد برای شما تهیه کنیم که نقش بسزایی در موفقیت شان داشته اند. با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری در این باره در اختیارتان قرار دهیم.
فهرست عناوین این مطلب:
راز موفقیت انسان های بزرگ
اولین راز موفقیت انسان های بزرگ : سعی کنید مطالعه زیادی داشته باشید
اگر فکر می کنید خوره های کتاب در زندگی بازنده هستند، بهتر است بیشتر در این باره فکر کنید، چراکه واقعیت کاملا بر خلاف این عقیده است. در حقیقت همین افراد هستند که توانایی کنترل و تسلط بر دیگران را پیدا می کنند. مطالعه اولین راز موفقیت انسان های بزرگ است. مارک کوبان، تاجر و کارآفرین موفق آمریکایی پیشنهاد کرده که حداقل سه ساعت از زمان خود در روز را به مطالعه اختصاص دهید. بیل گیتز دیگر شخصی است که به مطالعه اهمیت می داده است و هر شب پیش از خواب یک ساعت را برای این کار در نظر می گرفته است. در میان انسان های موفقی که عاشق مطالعه کردن بوده اند به نام افراد بسیاری برمی خوریم که از جمله آن ها می توان به پرزیدنت اوباما، شریل سندبرگ، جی. کی. رولینگ و آلبرت انیشتین اشاره کرد.
مزیت مطالعه کردن این است که با استفاده از آن می توان از اشتباهات و موفقیت های دیگران درس گرفت و زمان خود را بر روی تجربه های بی فایده هدر ندهیم. هدر ندادن وقت، معادل با استفاده آن در فعالیت و موقعیتی است که به سود ما باشد و همین مسئله است که مطالعه را بدل به اولین و مهمترین راز موفقیت انسان های بزرگ کرده است. به خاطر داشته باشید که بهترین راه برای اجتناب از مرتکب شدن اشتباهات رایج مردم عادی در زندگی، مطالعه کردن است.
دومین راز موفقیت انسان های بزرگ : موفقیت تنها به ضریب هوشی وابسته نیست
باهوش ترین افراد، موفق ترین آن ها هستند؛ احتمالا کمتر کسی در درستی این جمله شک می کند، اما باید عنوان کرد که این گفته چندان هم درست نیست. حتی آندرس اریکسون، استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی فلوریدا تا آن جا پیش رفته که گفته اگر فرد نبوغ نداشته باشد، این مسئله در زندگیش مزیتی به شمار خواهد رفت. اگر این صحبت ها به نظرتان عجیب می آید، ادامه توضیحات را بخوانید تا درک بهتری از موضوع پیدا کنید:
آندرس اریکسون تعدادی شطرنج باز ماهر و با تجربه را انتخاب کرد و مورد بررسی قرار داد. نتیجه حاصل از بررسی های او این بود که ارتباطی میان موفقیت و ضریب هوشی وجود ندارد. حتی بازیکنانی که از ضریب هوشی کمتری در مقایسه با دیگران برخوردار بودند، امکان موفقیت شان بیشتر می شد. این مسئله در نگاه اول ممکن است عجیب به نظر برسد، اما با کمی دقت بیشتر می توان به منطقی بودن علت ماجرا پی برد. بازیکنانی که از ضریب هوشی کمتری در مقایسه با دیگران برخوردار بودند احساس می کردند حریف به خاطر هوش بیشترش، یک برتری نسبت به آن ها دارد و به همین خاطر تلاش خود را برای پیروزی در بازی مضاعف می کردند. این در حالی است که در سوی دیگر بسیاری از بازیکنان با ضریب هوشی بالاتر، بازی های خود را به این خاطر واگذار می کردند که حریف را دست کم گرفته و چندان برای پیروزی تلاش نمی کردند. آن ها شکست می خوردند چون در نهایت تلاش و کوشش به هوش بالا غلبه خواهد کرد و این دومین راز موفقیت انسان های بزرگ است.
سومین راز موفقیت انسان های بزرگ : سازمان دهی درس هایی که یاد می گیرید برای استفاده در آینده
ممکن است کتاب بسیار خوب و مفیدی به دست تان برسد، آن را بخوانید و تعداد زیادی از پاراگراف های آن را هایلایت کنید. در ابتدای امر هیجان زیادی برای به کارگیری مطالبی که تازه یاد گرفته اید دارید، اما به مرور زمان (شاید چند روز یا چند هفته پس از اتمام کتاب) احساس می کنید بیشتر مطالب را فراموش کرده اید. این اتفاق نادری نیست و بسیاری از افراد چنین مسائلی را تجربه می کنند و اشخاصی چون رایان هالیدی و رابرت گرین، در مورد این مسئله کتاب نوشته اند و راهکارهایی ارائه کرده اند که با استفاده از آن ها می توان چنین مطالبی را سازمان دهی کرد و بعدها مورد استفاده قرار داد: استفاده از این راهکارها سومین راز موفقیت انسان های بزرگ است.
البته در این مقاله فرصت کافی برای ذکر چگونگی این راهکارها وجود ندارد و برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به کتاب های «هنر تبدیل موانع به فرصت های طلایی» نوشته رایان هالیدی و «۴۸ قانون قدرت» نوشته رابرت گرین رجوع کنید. مقالات دیگری هم در سایت های اینترنتی موجود هستند که اطلاعات بیشتری درباره این راهکارها ارائه می دهند.
چهارمین راز موفقیت انسان های بزرگ : تبدیل شدن به استادکار در ده هزار ساعت
دیگر ارز موفقیت انسان های بزرگ که اهمیت بسیار زیادی دارد تمرین مداوم و بی وقفه است. ملکولم گلدول زندگی تعدادی از افراد موفق را به خوبی مورد بررسی و تحقیق قرار داد و در نهایت به این نتیجه دست یافت که ماهرترین و موفق ترین افراد در سطح جهانی، استعداد ذاتی و طبیعی برای انجام کارشان ندارد و مسئله ای که زمینه ساز موفقیت آن ها شده است، هفته ای چند ساعت تمرین بوده است. در نهایت زمانی که مجموع ساعات تمرین به عدد ده هزار می رسیده است، فرد در حوزه کاری یا هنری خود استادکار می شده و مهارت ویژه ای پیدا می کرده است.
نظریه مطرح شده درباره ده هزار ساعت تمرین مداوم به هیچ وجه پیچیده نیست و اساسا به این معنا است که با گذاشتن این میزان قابل توجه از زمان برای انجام کاری به خصوص، می توان به مرور زمان در آن مهارت و توانایی منحصربه فردی پیدا خواهد کرد.
البته ده هزار ساعت به هیچ عنوان زمان کمی نیست، اما اراده کافی برای به پایان رساندن آن راز موفقیت انسان های بزرگ است که از دیگر افراد معمولی جدای شان می کند. به خاطر داشته باشید که داشتن انگیزه برای بدل شدن به فردی ایده آل در حوزه کاری یا هنری از اهمیت زیادی برخوردار است و همین انگیزه است که در نهایت باعث می شود تا به این تمرین مداوم تن دهید.
در نهایت ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که همانگونه که عملا امکان دست یابی یک شبه به موفقیت وجود ندارد، شما نیز نباید از خود انتظار پدید آوردن تغییری شگفت انگیز در زندگی تان داشته باشید و تنها کافی است با خود عهدی ببندید که چند ساعت اضافی در طول هفته را به انجام تمرین یا کاری به خصوص اختصاص دهید. به مرور زمان که در انجام کار مهارت بیشتری پیدا کنید، می توانید زمان بیشتری را صرف آن کنید و مسیر منتهی به موفقیت را با صلابت بیشتری بپیمایید. هیچ گاه تمرین کردن را کنار نگذارید.
پنجمین راز موفقیت انسان های بزرگ: صبح ها زود از خواب بیدار شوید
از جمله افراد موفق و بزرگی که همیشه صبح ها زود از خواب بیدار می شوند می توان به سر ریچارد برانسون، کارآفرین و سرمایه گذار بریتانیایی، رابرت ایگر، مدیرمسئول دیزنی، و ماریسا مایر، از صاحب امتیازهای یاهو اشاره کرد.
پنجمین راز موفقیت انسان های بزرگ این است که صبح ها زود از خواب بیدار می شوند. البته اگر چنین عادتی ندارید، دست یابی به آن کار بسیار دشواری خواهد بود و اگر شرایطی به خصوص شما را وادار به بیدار شدن زودهنگام نکند، احتمالا به روال سابق خود پیش خواهید رفت. به همین خاطر توصیه می شود تحقیقات و مطالعات زیادی در این باره انجام دهید و تکنیک ها و راهکارهایی را پیدا کنید که با شرایط شما همخوانی دارند و با استفاده از آن ها می توانید صبح ها زود از خواب بیدار شوید، اما چند راهکار کلی وجود دارند که ذکرشان خالی از لطف نخواهد بود:
- ساعت زنگداری پیدا کنید که بی رحمانه شما را از خواب بیدار کند؛ استفاده از زنگ تلفن های هوشمند و دیگر دستگاه های این چنینی ممکن است توان کافی برای بیدار کردن شما را نداشته باشند؛
- سعی کنید دکمه اسنوز ساعت زنگدار را نزنید و به محض شنیدن صدای آن از جای خود بلند شوید. زدن این دکمه و خوابیدن برای مدت پنج-ده دقیقه اضافی حال تان را بدتر خواهد کرد؛
- سعی کنید حداقل یک ساعت پیش از رفتن به رخت خواب از مشاهده صفحات نمایشگر دستگاه های دیجیتالی خودداری کنید. نور ساطع شده از این دستگاه ها کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار می دهد؛
- سعی کنید برنامه های روز آینده خود را جایی یادداشت کنید؛ اولین وظیفه ای که برای خود یادداشت کرده اید باید به اندازه کافی در شما ایجاد انگیزه کند که از رخت خواب خود بیرون بیایید.
سخن پایانی
در این مقاله به چند راز موفقیت انسان های بزرگ که به باور ما از اهمیت بیشتری نسبت به سایر مواردی که وجود دارند، برخوردار هستند. تنها نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که در وقت و انرژی ای که قرار است صرف به کارگیری موارد یاد شده کنید، زیاده روی نکنید و اعتدال را رعایت کنید. برای نمونه اگر بخواهید تمام موارد را همزمان با هم مورد استفاده قرار دهید، کنترل اوضاع را از دست خواهید داد، بنابراین بهتر است هر کدام از موارد را به طور جداگانه برای بازه زمانی ۳-۶ ماهه به کار بگیرید و ببینید نتایج و تغییرات حاصل شده تا چه اندازه مطلوب هستند.
[ulp id=’lfXMOmPC5YSyKxW4′]